Ez a cikk a két hetes mianmari körutunk második hetének úti programját mutatja be. Az első hétről itt olvashattok.

9-10. nap: Mandalay

Mandalay Mianmar második legnagyobb városa. Az utazók egy része valamiért nem szereti, általában egy kaotikus, zsúfolt, érdektelen monstrumként írják le, pedig semmivel sem rosszabb, mint pl. Yangon, sőt. Az igaz, hogy míg Yangon méltóságteljes lepusztultsága mögött fel-felvillan a letűnt dicsőség fénye, addig Mandalay egy modernebb nagyváros benyomását kelti, ahol a lepusztultság csak szimplán lepusztultság. De lehet hogy ezt az egészet csak belemagyarázzuk, a lényeg, hogy mi nagyon jól éreztük magunkat Mandalayben és a környékén lévő szuper látnivalóknál is.

9. NAP: megérkezés Mandalaybe (hajnali 5-kor), becsekkolás a szállodába (megint hajnalban, és megint gond nélkül adták a kulcsot), alvás, pihenés.

Délután séta a környéken, majd taxival irány a Mandalay Hill. Egy meglehetősen hosszú lépcsőzés végén érkezünk meg a dombtetőre épített pagodába, ahonnan szép kilátás nyílik a városra és környékére. A közelben több érdekes pagoda van, mi sajnos kicsit későn érkeztünk, ezért csak a dombra sétáltunk fel, mire leértünk, a többi látványosság már bezárt. E feletti fájdalmunkat egy kiváló indiai vacsorával és néhány üveg Mandalay márkájú sörrel enyhítettük.

A taxisunknak megemlítettük, hogy másnap motortaxit szeretnénk fogni, mert az jópofább, mint az autó. Kiderült, hogy ő és a haverja olyat is tudnak, ott is álltak a megbeszélt időpontban másnap reggel a szálloda előtt.

10. NAP: reggel motorozás a kikötőbe, majd egy rövid hajózást követően érkezés Mingunba. Ez a kis település a „világ legnagyobb félbehagyott sztúpájáról” és a „világ legnagyobb működő harangjáról” nevezetes. A félkész sztúpa egy bazi nagy, repedezett téglakockára emlékeztet. Fel lehet lépcsőzni (mezítláb) a tetejére, ahonnan egyrészt szép kilátás nyílik az Irrawaddy folyóra, másrészt a földrengés okozta széles töréseken való átugrálás, átmászás kalandossá is teszi az ittlétet, úgyhogy feltétlenül ajánljuk. A harang a sztúpától pár percre található, be is lehet bújni alá, és ha valaki kintről megüti, viccesen bong odabent.

Más érdekesség itt nincs, néhány óra tökéletesen elég Mingunra, mi 1 óra körül érkeztünk vissza a kikötőbe.

Ebéd után elindultunk a két motorral az U-Bein hídhoz, ami arról híres, hogy a „világ leghosszabb fahídja”. E mellett egy itt készült naplementés kép volt sokáig a Délkelet-Ázsiáról szóló Lonely Planet útikönyv címoldalán, ami nekem annyira megtetszett, hogy már évekkel korábban megfogadtam, hogy ide eljövök egyszer és megcsinálom azt a fotót. Útközben megálltunk a Mahamuni Pagodánál, ami a benne található arany Buddha-szoborról híres. Máig is „öltöztetik” tovább arannyal az ide érkező hívők, akik kis aranyfüst lapokat dörzsölnek a szobornak, amitől csak nő és nő Buddhán az aranykabát. Ezt egyébként csak férfiak tehetik meg, a nők nem mehetnek a szobor közvetlen közelébe.

Az U-Bein hídnál lenyűgözve moziztuk végig, ahogy este az izzó napkorong szép lassan lesüllyed a híd mögé, fekete bábokkal játszott árnyjátékká változtatva a hídon sétáló emberek mozgását.

Szállás:

Hotel Sahara

Jó szívvel ajánljuk. Kb. 30 dollár egy éjszaka, tiszta, kényelmes szoba és fürdőszoba, központi helyen, a célnak tökéletesen megfelel. Külön pirospont a reggel 6 órai becsekkolási lehetőségért, ami 8 óra éjszakai buszozás után életmentő tud lenni.

Étkezés:

Marie Min étterem: kiváló családias kis vegetáriánus étterem nyitott, emeleti helységgel, remek főzelékekkel és gyümölcsturmixokkal.

Bistro Mandalay: nagyon kedves, segítőkész személyzet, finom burgerek.

Közlekedés:

Városon belül a motortaxit ajánljuk (vagy persze a motorozást, de azt mi – sajnos – nem mertük bevállalni, mert egyikünk sem motorozik soha). Egész napra kettőnknek a két motortaxi (amikor a sofőr mögött ülsz egy robogón) 18 dollár volt. Egy-egy rövidebb távra a városban 1-2 dollárért elvisznek.

11. nap: Hajózás Mandalay-ből Baganba

Mandalay-ből Baganba többféleképp el lehet jutni, mi a hajózást választottuk, ami utólag is nagyon jó döntésnek bizonyult. Van annak valami kis gyarmatosító beütése, ahogy a nagy folyami személyszállító hajó fedélzetén kényelmes bambusz fotelekben iszogatják a fehéremberek a sört, de egy ilyen nap nemhogy belefér, de kifejezetten jól esik. A táj egyébként nem túl érdekfeszítő, Mandalay környékén még vannak domboldalakon csillogó arany sztúpák, de aztán szép lassan elsimul a partvidék. A naplemente természetes az Irrawaddyn is bámulatos. A hajó reggel 6-7 körül indul, és este 7-8 körül ér Baganba. A jegy darabja 40 dollár.

12-15. nap: Bagan

Bagan Mianmar messze leghíresebb – és egész Délkelet-Ázsia egyik legismertebb – látnivalója. Egy pár tíz négyzetkilométeres térség, ahol több ezer kisebb-nagyobb tégla sztúpa, és pár komolyabb méretű pagoda van elszórva.

Baganra teljesen felesleges napi programot írni, ugyanis itt egyféle, ám tökéletes program van: biciklivel (vagy ha az megerőltetőnek tűnik, akkor elektromos kerékpárral) bejárni keresztbe-kasul a vidéket, felfedezni minden érdekes épületet, és főleg felmenni minden magasabb pontra körülnézni, kiemelten napfelkelte és naplemente idején. A szállásokon lehet térképet szerezni, de anélkül is el lehet boldogulni, eltévedni pedig legfeljebb fél órára lehet, utána úgyis beleütközöl valamelyik nagyobb épületbe, ahol sokan vannak.

Baganról írtunk egy sok praktikus tippet – köztük a legjobb naplementéző pontokat – tartalmazó részletes cikket, ha a legjobbat szeretnétek kihozni a bagani pár napból, feltétlenül olvassátok el.

Baganból éjszakai buszozás vissza Yangonba, repülőtér, távozás. Mi Baganból egyből a Yangoni repülőtérre mentünk, amit az éjszakai buszunkon ülő kis hostess lány segített Yangon határában megszervezni (mindegyik buszon van hostess), konkrétan félreállította a buszt egy pillanatra még a város előtt, fogott nekünk az út mellett egy taxit amelyik kivitt a reptérre.

Szállás:

Ezúttal konkrét szállást nem ajánlunk, mert ahol laktunk, az nem érdemli meg, mást pedig nem láttunk. Egyébként mi a Bagan körüli három település közül Nyaung-U-ban laktunk, ami szerintünk jó választás, (mianmari viszonylatban) élénkebbnek és olcsóbbnak tűnt a másik kettőnél.

Étterem:

Be kind to animals – the Moon:

Életünk legjobb vegetáriánus gasztroélménye. Eddig is szerettük a zöldségeket és a zöldségekből készült ételeket, de ez a hely szintekkel emelte meg a vegetáriánus konyha iránti rajongásunkat és éreztette meg velünk, hogy szimplán friss zöldségekből és megfelelő, sokrétű fűszerek használatával mennyire isteni ételeket lehet készíteni. Kifejezetten nem csak vegetáriánusoknak!

Black Bamboo: hangulatos kerthelyiséges étterem Nayung-U-ban, egy kicsit túlárazott, leginkább késő délutáni ejtőzésre, kávézásra, vagy egy esti sörre ajánlott.

Aroma 2: jó átlagot képviselő indiai étterem Nyaung-U-ban.

Közlekedés:

A kerékpár bérlés 3 dollár egy napra. Az elektromos kerékpár 8-9 dollár.

A Bagan-Yangon éjszakai buszra 20 dollár volt a jegy.